Zenei Világnap 2022

Zenei Világnap 2022

Iskolánk is megemlékezett a zene világnapjáról.

A Bolyai Tagintézményben hosszú időre visszanyúlóan vannak hagyományai a Zenei Világnapnak. Minden évben október elsején emlékezünk meg a zenét játszók, szerzők, éneklők tiszteletére egy vidám, zenés kis műsorral, iskolarádión keresztül. Az érdekes, nem csak a zenetörténetről szóló szövegeket, idézeteket, gondolatokat, véleményeket, az itt tanuló gyerekek közvetítik nagy-nagy izgalommal, hosszú felkészülés után. Sok-sok zenével tűzdeljük a mondanivalót, amelyek minden évben, valamilyen tematika szerint vannak összeválogatva.

Az idei évben a 4-8. osztályos tanulók kívánhattak egy számukra kedves számot. Ezek adták a műsor zenei aláfestését, melyet a 4.b osztály tanulói produkálták. Mindig egy gyönyörűséges napot szerzünk ezzel mindenkinek, főleg a gyerekeknek, akik énekelhetik, szabadon élvezhetik, átélhetik a hallottakat. Nagy siker szokott lenni minden alkalommal.

Mert a zene mindenhol körülölel minket, a zene örömforrás, vigasztal és boldoggá tesz. Az egyik legegyszerűbben létrehozható dolog, mégis az egyik, ami a legtöbbet ad.

Köszönet a zenei válogatás szerkesztéséért az ötletgazdának Horváthné Kiss Virág tanító néninek, a műsorban való közreműködésért a 4.b osztály tanulóinak, a technikai segítségért pedig Vámosi Ferenc tanár úrnak.

Mert a "zene az kell".

A zenei világnapon elhangzott zenékből egy kis összeállítás a linkre kattintva letölthető: zenei világnap egyveleg 2022

 

Pályázatok

Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Örökös ökoiskola
Pénz 7
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Petőfi200
Okosan a pénzzel
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Boldog Iskola