Zenei Világnap 2021

A Bolyai Suli is megemlékezett a zene világnapjáról.

Iskolánkban hosszú időre visszanyúlóan vannak hagyományai a Zenei Világnapnak. Minden évben október elsején emlékezünk meg a zenét játszók, szerzők, éneklők tiszteletére egy vidám, zenés kis műsorral, iskolarádión keresztül. Az érdekes, nem csak a zenetörténetről szóló szövegeket, idézeteket, gondolatokat, véleményeket, az itt tanuló gyerekek közvetítik nagy-nagy izgalommal, hosszú felkészülés után. Sok-sok zenével tűzdeljük a mondanivalót, amelyek minden évben, valamilyen tematika szerint vannak összeválogatva.

Az idén az itt tanító pedagógusok kívánhattak egy számukra kedves számot. Ezek adták a műsor zenei aláfestését, melyet a 3.b osztály tanulói produkálták. Mindig egy gyönyörűséges napot szerzünk ezzel mindenkinek, főleg a gyerekeknek, akik énekelhetik, szabadon élvezhetik, átélhetik a hallottakat. Nagy siker szokott lenni minden alkalommal.

Mert a zene mindenhol körülölel minket, a zene örömforrás, vigasztal és boldoggá tesz. Az egyik legegyszerűbben létrehozható dolog, mégis az egyik, ami a legtöbbet ad.

Köszönet a zenei válogatás szerkesztéséért az ötletgazdának Horváthné Kiss Virág tanító néninek, a műsorban való közreműködésért a 3.b osztály tanulóinak, a technikai segítségért pedig Vámosi Ferenc tanár úrnak.

Mert a "zene az kell".

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Petőfi200
Boldog Iskola
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Pénz 7
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Okosan a pénzzel
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.