„Suliváró” a Bolyaiban! 2022

„Suliváró” a Bolyaiban! 2022

2022.10.14-én megnyitotta kapuit a nagycsoportos óvodások és szüleik előtt „Suliváró” programsorozatának kezdő rendezvényével a Bolyai János Általános Iskola.

Az ovisokat és szüleiket tagintézmény-vezetőnk, Cserti - Czuppon Anita köszöntötte.

Tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy megőrizzük iskolánk hagyományos természettudományos irányát, igazodunk a digitális világunk követelte változásokhoz. Ezért nagyobb hangsúlyt kap az informatika és kihasználjuk a robotika adta lehetőségeket is! A BeeBoot méhecske, és Zümi, a programozható kisautó már beépül az 1. osztályos tanítványaink tanóráiba, segítve játékos tanulásukat.

Ugyancsak a gyerekek eredményes ismeretszerzését segíti a „tanulásmódszertantantárgy oktatása. Ennek az új, tanulást segítő módszernek a megismerése hozzájárul ahhoz, hogy fejlődjön a nálunk tanulók tudásvágya, és képesek legyenek önállóan is kreatívan és eredményesen elsajátítani új ismereteket.

A következő tanévtől az 1. osztályosok részesei lesznek a Polgár Judit féle Sakkpalota programnak, amely játékosan segíti logikus, kreatív és algoritmikus gondolkodásuk fejlődését.

Cserti-Czuppon Anita tagintézmény- vezető végül bemutatta a következő tanév elsős tanító párjait:

dr. Alemayehuné Hegyi Helgát és Horváthné Kiss Virágot, valamint Molnárné Péter Évát és Fuchsné Klinger Evelint.

Természetesen az élményszerzés sem maradt el!

Horváthné Kiss Virág tanító néni negyedikes tanítványai közreműködésével dallal, mesével, közös játékkal vezette be a Sakkpalota rejtelmes világába a gyerekeket.

Tislér Péter tanító bácsi segítségével játszhattak BeeBoot méhecskével, a kézműves asztaloknál pedig kedves emléktárgyakat készíthettek. Lehettek nyomozók, akiknek ahhoz, hogy a dínók nyomára bukkanjanak, bizonyítani kellett, hogy hallásuk, látásuk, tapintásuk kiállja a próbát. Ügyességüket a tornateremben berendezett akadálypályákon próbálhatták ki az ovisok.

A programok végén minden kisgyerek választhatott magának ajándékot!

Mindenkit szeretettel várunk a következő programunkra!

Pályázatok

Boldog Iskola
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Örökös ökoiskola
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Okosan a pénzzel
Pénz 7
Petőfi200
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye