Sporteseményeink - sporteredményeink 2023

Sporteseményeink - sporteredményeink 2023

Sporteseményeink csokorba szedve

1. Magyar Diáksport Napja

Ebben az évben is egy olyan, Európán átívelő programhoz csatlakozott iskolánk, amely a gyerekeket sportolásra és testmozgásra ösztönzi. Minden szeptember utolsó péntekén legalább 120 perces mozgásra hívjuk tanulóinkat. A Magyar Diáksport Szövetség felhívásához csatlakozva iskolánk saját sportprogramot szervezett a helyi lehetőségeket kihasználva. Felső tagozatos tanulóink a Kanizsa Aréna vendégszeretetét élvezték. Nemcsak a helyszín, hanem az egész délelőttöt kitöltő versengések, mozgásprogramok is nagy élményt nyújtottak a résztvevőknek. Bízunk benne, hogy sokan megtalálják azokat az élvezetes mozgásformákat, melyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez, közösségi élmények szerzéséhez, a hasznos időtöltéshez.

2. Atlétika Diákolimpia

2023/2024. TANÉV VÁROSI- JÁRÁSI EGYÉNI- ÉS VÁLTÓBAJNOKSÁG, III-IV. KORCSOPORT

Az őszi verseny célja elsősorban az volt, hogy versenyalkalmat biztosítsunk a 2009-2010-ben és 2011-2012-ben született tanulók számára. Mindkét korcsoportban fiúk és lányok egyaránt képviselték iskolánkat a Mindenki Sportpályáján rendezett versenyeken. Futó, ugró és dobó versenyszámokban folytak küzdelmek. A harmadik korcsoport versenyzőit (Gróf Attila Bence, Horváth Benett 7.a, Gecse Adrienn, Hervai Dorina 6.a, Bakonyi Balázs, Kantó Rebeka 5.a) dicséret illeti a részvételért. A Negyedik korcsoportban már több dobogós helyezést is elkönyvelhettünk! Első helyen végzett 300 m-es síkfutásban Perkó Tamara (8.a),  súlylökésben Németh Dorottya (8.b). Harmadik helyezett lett súlylökésben Molnár Tamás (7.a), 300 méteres síkfutásban Fritz Marcell (8.a), valamint a 4x100 m lány váltófutásban is harmadik lett a Bolyai csapata. (Hohl Viktória 7.b, Sörlei Tímea 7.a, Németh Dorottya 8.b, Perkó Tamara 8.a).

Gratulálunk a szép eredményekhez!

3. Kiemelkedő sporteredmények 2022-23-as tanév

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata elismerésben részesítette két 8.a osztályos tanulónkat. Perkó Tamara a Zrínyi-Bolyai kosárlabda csapatának tagjaként az országos döntőn szerepelt remekül (5. helyezés), míg Fritz Marcell a 2022-2023-as tanévben a diákolimpiai versenyrendszerben kötélugrás sportágban ért el kiemelkedő eredményt (3. és 4. helyezés).

4. Diákolimpia Labdarúgás 2023/2024. tanévi városi verseny

III. és IV. korcsoportban is részt vettünk a városi labdarúgó diákolimpia küzdelmeiben ahol most érmes helyezést nem sikerült szereznünk! Mindkét korosztályban az 5.-7, helyen végeztünk, de így is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, amelyeket tavasszal biztosan hasznosítani tudunk majd.

Pályázatok

Pénz 7
Okosan a pénzzel
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Petőfi200
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Boldog Iskola
Örökös ökoiskola
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.