Magyar Diáksport Napja a Bolyaiban 2021

Iskolánk is csatlakozott a programsorozathoz.

A 2021-es Magyar Diáksport Napjáról a Zrínyi Miklós - Bolyai János Általános Iskola Bolyai János Tagintézményében idén is a testnevelés órák keretein belül emlékeztünk meg. A Magyar Diáksport Napjának szellemiségéről Willmann-né Kovács Edit testnevelő emlékezett meg kiemelve, hogy iskolánkban már hagyomány, hogy „szeptember utolsó péntekje az egészségtudatosságról és a minőségi testmozgásról szól”. A remek időjárásnak köszönhetően (24-én, pénteken) az Olajbányász sporttelepen az 5. - 6. és a 7. - 8. évfolyamos diákok egyéniben és váltóban is teljesíthették a 2021 méteres távot. A bemelegítést követően az 5 fős váltók (5x400m) a váltófutás szabályai szerint versenyeztek, míg a maradék 21 métert közös futással teljesítették a tanulók.

Az alsósok a Magyar Diáksport Napja alkalmából az iskola tornatermében mozoghattak közösen. A stressz-és versenyhelyzeteket elkerülve az eredményközpontúság helyett ezúttal az élményszerzésen volt a fő hangsúly. A gyerekek különböző sportjátékokon keresztül élhették át játékos formában a mozgás szeretetét.

A jó hangulat idén is mindkét helyszínen garantált volt, így a nap folyamán közel 400 „Bolyais” diákot és tanárt sikerült megmozgatni a 2021-es Magyar Diáksport Napján.

Pályázatok

Petőfi200
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Örökös ökoiskola
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pénz 7
Boldog Iskola
Okosan a pénzzel