Magyar Diáksport Napja

Egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanap a Bolyaiban.

Európai Diáksport Napja 2020 😉😎
A 2020-as Európai Diáksport Napjáról az alsós és felsős osztályokban idén a testnevelésórák keretein belül emlékeztünk meg. A szép időnek köszönhetően (szerdán 23-án) sportlétrák és egyéb akadályok segítségével kialakított pályákon, főként játékos szökdelő gyakorlatokat végezhettek az iskola udvarán a felsős diákok.
Csütörtökön (24-én) a szabadidős sportjátékoké volt a főszerep. Az asztalitenisz, tollaslabda, frizbi sportágak mellett olyan új lehetőségekkel is megismerkedhettek a diákok mint pl. a spikeball játék páros változatban.
A pénteken (25-én) pedig az egykori Olajbányász sporttelepen a 7. és 8. osztályosok 4 fős váltókban (4x405m) teljesítették a 2020 méteres távot.

Az alsósoknál az Európai Diáksport Napja alkalmából a „Grassroots” szellemiségben zajló testnevelés órát szerveztek az alsós tanítók a 25-én pénteken. A helyszín az iskola tornaterme volt, amelyet három blokkra osztva használhattak a gyerekek. A „Grassroots” sportfilozófia a stressz-és versenyhelyzeteket elkerülve az eredményközpontúság helyett az élményekre helyezi a hangsúlyt. Egy ilyen rendhagyó sportfesztiválon mindenki győztes, a gyerekek a játékokon keresztül tanulhatták meg a mozgás szeretetét. Az eseményen 3. és 4. osztályos tanulók vettek részt, fiúk és lányok vegyesen. A 3 csoport véletlenszerűen került kialakításra, a gyerekek egy jelet húztak, majd az azonos jelűek kerültek egy csoportba. Ezután a gyerekek elfoglalták helyüket a kezdőpontoknál, majd kezdetét vette a közös sportolás, amely folyamatos zenére zajlott, hiszen a zene hatására javul a gyerekek teljesítménye, megnő a koncentrációjuk szintje és nem utolsó sorban megteremti a jó hangulatot.

A feladatok elvégzésénél minden esetben ügyeltünk a kézfertőtlenítésre, valamint a megfelelő védőtávolság betartására a kialakult vírushelyzet miatt. ☝️ 😉

Köszönet a gyerekeknek az aktív részvételért, Fuchsné Klinger Evelin, Tislér Péter, Willmann-né Kovács Edit és Zsámár Krisztián pedagógusoknak pedig a szervezőmunkáért!

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Boldog Iskola
Pénz 7
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Okosan a pénzzel
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Petőfi200