Járványügyi Intézkedési Terv 2021

Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola Bolyai János Tagintézmény Járványügyi Intézkedési Terv (2021. november 4-től visszavonásig) 
 
A járványügyi helyzet bizonytalansága miatt iskolánkban 2021.11.04-től - az intézmény Házirendjének 5.sz melléklete (a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrend) alapján -  az alábbi intézkedések lépnek ismét életbe: 
1. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a nevelési-oktatási intézményt kizárólag csak az egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. 
2. A diákok a főbejáraton érintésmentes kézfertőtlenítés és a testhőmérséklet mérése után, maszkban érkezhetnek. 
3. Az intézmény bejáratainál, ill. közösségi tereinél vírusölő kézfertőtlenítőt biztosítottunk, aminek a használata kötelező.
3. A közösségi terekben a szájat és orrot eltakaró maszk viselése a tanulóknak kötelező. 
4. A tanítási órákon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező. 
5. Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. A szülők kötelesek felkeresni a háziorvost (az NNK aktuális eljárásrendje alapján), amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú, vagy igazolt fertőzés van az alábbi telefonszámon: 06-30/402-5025
6. Amennyiben gyermeknél, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tüneteit észleljük, vagy felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, haladéktalanul elkülönítjük őt az iskola erre kijelölt elkülönítő-helyére. A beteg gyermek felügyeletét ellátó személynek kötelező a kesztyű és maszk használata. Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy koronavírus-gyanú esetén feltétlenül meg kell keresniük telefonon a gyermek háziorvosát, majd azt követően az orvos utasításainak megfelelően kell eljárniuk. A gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza! 
7. Az a gyermek, tanuló, vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe, amit az iskola saját hatáskörben nem bírálhat felül. A hiányzás hosszát betegségtől függően az orvos határozza meg. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni. 
8. Ha a tanuló iskolai hiányzásának oka vírusfertőzés, vagy a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége miatt, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak tekintjük. Igazolt hiányzásként kezeljük azt is, ha a gyermek hatósági karanténba került a részére előírt karantén időszakára.
 
Megértésüket, együttműködésüket köszönjük! 
 
Jó egészséget kívánunk! 

Pályázatok

A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Örökös ökoiskola
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Petőfi200
Okosan a pénzzel
Boldog Iskola
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Pénz 7