Magyar Parasport Nap 2022

Iskolánk is csatlakozott a Magyar Parasport Naphoz.

A parasport megismertetése mellett érzékenyítő programon és kutyaterápiás foglalkozáson vettünk részt 2022. február 22-én a nagykanizsai Szivárvány EGYMI intézményében.

6.a osztályos diákjaink számára rövid ismerkedése után, lehetőség adódott kipróbálni a kerekesszék nem is egyszerű használatát. Később bekötött szemmel, társ segítségével lehetett végigmenni egy akadálypályán, csak a lábat használva, majd pedig egy kötél nyomvonalát követve, haladhattunk bekötött szemekkel a kijelölt útvonalon.

A terem másik felében Koller Rita gyógypedagógus és Semi kutya segítségével, játékos, egy - egy érzékszervet kikapcsoló foglalkozáson vehettek részt tanulóink. Megismerkedtünk a csörgőlabdával is, és kipróbálhattuk, hogy milyen nem látóként közösen játszani, labdázni. Diákjaink a feladatok során egy - egy tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyermek segítségét is vállalták, illetve bizalommal bízták rá ők is magukat a vendéglátóikra.

A közös, örömteli, felszabadult játék mindannyiunk számára örömteli órákat okozott, és ezzel a programmal jelentősen érzékenyebbé is tettük diákjainkat a másság elfogadására, tiszteletére.

Köszönjük a lehetőséget a Szivárvány EGYMI vezetőségének és pedagógusainak!

Tanulóink parasport koordinátora Zsámár Krisztián tanár úr volt.

Pályázatok

Pénz 7
Boldog Iskola
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Okosan a pénzzel
Petőfi200
Örökös ökoiskola
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye