Gyermeknap a Bolyaiban 2023

Gyermeknap a Bolyaiban 2023

Iskolánkban az idei tanévben is nagy várakozás övezte a gyerekek ünnepét. Míg a felső tagozatosok egy nagyszerű városi kalandtúrán voltak, addig az alsósok birtokba vehették a Kiskastély zöld udvarát. Itt az átmozgató reggeli torna után a csapatok felkészülten várták a 7 próba megmérettetéseit. Az atlétika alapmozgásaival (ugrás, dobás, futás) ügyesen teljesítették 7 állomáson keresztül a kialakított akadálypályákat. A nagyszerű sportolás után frissítő várta a gyerekeket, jóízűen fogyasztották el a zöldség-gyümölcs tál kínálatát, a pogácsát, almalevet.

Közben intézményünk tornaterme a Griff Bábszínház jóvoltából színpadi térré alakult át.  Tanítványaink érdeklődéssel kísérték figyelemmel A mindent látó királylány színdarabot. A mese után felejthetetlen élményben volt részük, találkozhattak, beszélgethettek a színészekkel.

A nap folytatásában lehetőség nyílt az iskola tanulói által készített „Szárnyalj!” fotófal előtti fényképezésre. A színes tollakból kialakított hatalmas szárnyak mosolyt csalogattak mindenki arcára.

Az állati meglepetéssel újra a Kiskastély udvarán folytatódtak a programok. Dió team kutyás csapatával hamar repültek a percek, Pónikaland helyszínen pedig ismerkedni lehetett egy pónilovacskával. A gazdik szívesen meséltek az állattartás szépségeiről. A szabadon választható játékos, ügyességi feladatokkal a tanító nénik szórakoztató időtöltést biztosítottak a gyerekeknek.

A nap programja még további meglepetésekkel is szolgált: tánc, lufi, jégkrém, ajándékosztás, …

Pályázatok

Boldog Iskola
Örökös ökoiskola
Pénz 7
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Petőfi200
Okosan a pénzzel
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.