Budapesti kirándulás

A fővárosban jártak a hetedikes diákok.

A teljes sötétségtől a rivaldafényig….

A Láthatatlan Kiállítástól A Pál utcai fiúkig…

Március első vasárnapján iskolánk hetedik évfolyamos diákjai felkerekedtek, s osztályfőnökeikkel Budapestre utaztak.

Elsőként a Láthatatlan Kiállítás páratlan élményét tapasztaltuk meg.  Interaktív utazást tettünk egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbáltunk meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Egy óra kalandozás teljes sötétségben, melynek során megtapasztalhattuk a nem látók világát; hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

A különleges kiállítás után rövid sétát tettünk a Duna-parton, aztán következett a nap fénypontja: A Pál utcai fiúk c. színházi előadás megtekintése a Vígszínházban.

A Molnár Ferenc regényéből készített zenés darab teljesen magával ragadott bennünket. A jól ismert történet megelevenedett, s régi ismerősként üdvözöltük Bokát, Nemecsek kedvenc üveggolyóit; emlékeztünk a gittegyletre, a füvészkertre, a csatára a grundon…

Egy képzeletbeli vonaton robogtunk ismerős állomásokon keresztül, ami az előadás végén felcsattanó vastapsig megállás nélkül repített bennünket.

Napok óta izgatottan vártam milyen lesz a színházi előadás. Én még soha nem voltam budapesti színházban. A Vígszínház épülete is gyönyörű. Jó helyről élvezhettük az előadást. A sok zenei rész nekem nagyon tetszett, mint ahogy a szereplők is, akik szuperül játszották a szerepeket. Soha nem felejtem el ezt a napot.”

„Az előadás nagyon tetszett. A történetet már ismertem, mert olvastam a könyvet. Mikor elkezdődött az óra, olyan volt, mintha én is a fiúk osztálytársa lennék. Mikor Rácz tanár úr lapozgatta a naplót és néma csend lett, az elég vicces volt. A zenék fülbemászóak voltak. Maga a színház is gyönyörű. Nagyon örülök, hogy láthattam az előadást. Nagyon sokáig emlékezni fogok rá.”

„Amikor a színházba beléptünk, nagyon meglepődtem. Mindenütt arany díszítés és vörös falak, függöny fogadott. A műsor lenyűgözően szép és csodás volt. A végén a színészek 10 perces vastapsot kaptak. Nagyon élveztem a színházat, jól éreztem magam.”

„Izgatottan vártuk az előadást. Sok zenét hallottunk, személy szerint a „Mi vagyunk a Grund” volt a kedvencem. Nagyon szépen énekelt mindenki! Kalandos, izgalmas volt a színdarab. Mindenkinek ajánlom! Sokkal jobban lehetett érteni, nem volt annyira tömény, mint a könyvben.”

„Sajnáltam, amikor vége lett, s beültünk a buszba…”

Én is…  :-)                                                        Dr. Kupóné Gasztonyi Edit

A helyszínen készült képek a Galériában megtekinthetőek.

Pályázatok

Petőfi200
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Örökös ökoiskola
Pénz 7
Boldog Iskola
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Okosan a pénzzel
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye