Boldogság órák - Szeptember 2021

A harmadik Boldogságórás tanévünket kezdtem meg osztályommal. A gyerekek már ismerősként köszöntötték az első hónap témáját: HÁLA.

Bele is csaptunk egy vidám Boldogságórába. Felidéztük az előző évek emlékeit, tevékenységeit a témában. Immár komoly, negyedikes szinten beszélgettünk a hála boldogságfokozó szerepéről.

Eljátszottuk a HÁLA szó kirakó játékot, ami remek mókának bizonyult. Nem szabtam meg, még csak ötletet sem adtam, miből állítsák össze a szót. Működött a gyerekek fantáziája. Előkerült minden a technika dobozból, tisztasági csomagból, ami betűelemként szolgálhatott. Voltak, akik papír zsebkendőt, voltak, akik ceruzát, ollót, ragasztót, fésűt, mások szívecskéket használtak fel a szó kirakásához.

Az órát az 1-2-3-4 játékkal zártuk. Jó sok gyakorlás árán sikerült csak az ütemet eltalálnunk és folyamatossá tenni a hála-láncot. De addig is derűsen telt az idő.

Más alkalommal fehér kartonpapírból papírcsíkokat vágtam, ezeket színeztük, díszítettük jelképesen hála-kifejező színekkel, formákkal. Ezekből is kiraktuk a HÁLA szót.

A hónap ötletei közül megvalósítottuk a Hála háló feladatot is. Ehhez hála-névtáblákat is készítettünk. Ezeket felragasztottuk egy kartonlapra. A gyerekek saját névtáblájuktól, színes vonalat húzhattak azon társaik felé, akiknek valamiért hálásak voltak szeptember hónapban. Gazdag, szivárványos hálót szőttünk!

A Hála-szüret sem maradt el. Szőlőfürtöket színeztünk. A fürt szőlőszemeibe beleírhatták a gyerekek, kinek lehettek hálásak a hónapban. Büszke voltam rájuk, hogy társaik mellett nem feledkeztek el szüleikről, testvéreikről, tanítóikról sem. Szép őszi dekorációként szolgáltak termünkben a felrakott színes fürtök.

Pályázatok

Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Pénz 7
Örökös ökoiskola
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Petőfi200
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Okosan a pénzzel
Boldog Iskola