Boldogság órák - Október 2022

Boldogság órák - Október 2022

Október - Optimista hónap

Beszámoló

 

„A mai napom is jó nap lesz!”

 

Az októbert megtöltöttük csupa jó hangulattal, életszeretettel, nevetéssel. Kincsként tekintettünk az ősztől kapott ajándékokra.

Tanítványaimnak elmeséltem, mit jelent az optimista szó. Mi jellemzi az optimista embert? A hónap feladatai segítettek abban, hogy megtanuljuk ezt.

Amikor már biztosak lehettünk abban, hogy Őszanyó elég termést érlelt nekünk, és a vadgesztenyefák potyogtatják terméseiket, felkerekedtünk, hogy egy vidám gesztenyegyűjtő-túrán vegyünk részt. Jót játszottunk a parkban a fényes barna termésekkel, majd a gyerekek teleszedték kis vödreiket, hogy az iskolába is vigyünk belőlük. Egész hónapban játékaink kísérői voltak a teremben, de még a tanult betűelemek vonalát is azokkal raktuk ki. Az udvar aszfaltjára krétával rajzoltuk meg a gesztenye-játékokhoz szükséges vonalakat: amőba, ugróiskola, célbadobó.

Egy másik alkalommal, egy napsugaras őszi napon, iskolánk előtti téren gyűjtöttünk leveleket.

Mondókáztunk, játékos mozgással kapcsoltuk össze. Az összegyűjtött leveleket a levegőbe repítettük, vidáman telt a délután.

A szabadidőnkben is az ősz adta kincsekkel játszottunk, barkácsoltunk. A legszebb alkotásunk egy őszi levelekből, termésekből, magokból kirakott hatalmas őszi mandala volt! Nézzétek meg a róla készült képeket!  

Meghallgattuk Az őszi falevél című dalocskát, eljátszottuk, hogy falevéllé változunk, elrepít bennünket a szél. Őszi fát festettünk.

Megnéztük Az elefánt ormánya című mesét. Megbeszéltük, miért volt optimista a kiselefánt, hogyan látta meg helyzet jó oldalát.

A zárófoglalkozáson felelevenítettük a hónap legszebb pillanatait a foglakozásokon készült fotók segítségével.

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Boldog Iskola
Örökös ökoiskola
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Pénz 7
Petőfi200