Boldogság órák - November 2023

Boldogság órák - November 2023

Társas kapcsolatok ápolása

Novemberi beszámoló

 

Élményekben, feladatokban, programokban bővelkedő hónapot zártunk novemberben is.

Boldogságórákon sokat beszélgettünk arról, társas kapcsolatainkat miképp ápolhatjuk. Egy szoros barátság hogyan hat a boldogságunkra. Osztályközösségünkben mit tehetünk, hogy jól érezzük magunkat. Megtanultuk, hogy a kudarcokat is könnyebben átvészelhetjük, ha megértő társak, barátok vesznek körül.

Több Boldogságórát is tartottunk a hónap során. A foglalkozásokon sokat játszottunk, mókás játékok, versengések kísérték a téma feldolgozását. A közös élmény, a jó hangulatban együtt töltött idő, segítették kis osztályközösségünk építését, barátságok elmélyülését.

Többször meghallgattuk, elénekeltük és eltáncoltuk a hónap dalát.

Nagyon sikeres volt a „Micsoda alakok” feladat. A „a kézről kézre körbejáró” rajzlapok, amikre egy-egy megadott színnel csak pár másodpercig „alkothatott” mindenki, a végére megteltek. Vidám, szeretettel teli, „Együtt lenni jó!” érzést tükröző képpé változtak. Élvezték a tanulóim. A havi faliújságunkat ezek a rajzok díszítették, valamint kiegészítettük egy különleges BARÁTSÁG felirattal.

A hónap témakörét a mesék segítségével is körbejártuk. Elolvastuk, elbáboztuk „A nyuszi, az őzike meg a répa” című mesét, meseillusztrációt is készítettünk.

A hónap egyik legkedvesebb élménye a Barátság-karkötőhöz fűzödik. Ezt az élményt az egyik kisfiúnak köszönhetjük, aki avval lepte meg a gyerekeket, hogy barátság-karkötőt készített mindenki számára. Nagyon hálásak voltunk neki, de méginkább az ötletért. Onnantól nem volt megállás, rajzoltak az ügyes kezek, készültek a karkötők, üzeneteket küldtek rajta egymásnak a barátok. Büszkén viselték a karjukon a barátság jelképét.

A javasolt gyakorlatok közül megvalósítottuk a „Hajtogattam Neked!” képeslap készítő feladatot is. Mindenki a kedve szerint készített szüleinek, vagy testvérének, barátjának meglepetés képeslapot, amelyben kis üzenettel fejezte ki köszönetét, háláját. A mi képeslapjainknak a lap közepén pörgő szívecske adta a különlegességét.

Az iskolai programok e hónapban is kínáltak számunkra örömteli perceket. A tűzoltóságon jártunk, ahol nagyon jól érezték magukat a gyerekek.

Nagyon boldogok voltak tanulóim, mikor elárultam nekik a nagy örömhírt, hogy az október végén beküldött beszámoló alapján elnyertük a „Hónap csoportja” címet. Megnézegettük újra az októberi fotókat, felidéztük a legkedvesebb pillanatokat.

Kapcsolódó galéria

Boldogság órák - November 2023

Pályázatok

A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Örökös ökoiskola
Okosan a pénzzel
Boldog Iskola
Pénz 7
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Petőfi200
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola