Boldogság órák - Március 2024

Boldogság órák - Március 2024

Március – Az apró örömök hónapja

 

Elgondolkodsz rajta, mennyi apró öröm,
Mely ott áll nap mint nap a küszöbödön!
Nyisd ki a szemed, s lásd meg a csodát,
apró kis örömöktől lesz csodaszép a világ!”

 

Március egy mozgalmas, ünnepekkel, meglepetésekkel, örömhozó pillanatokkal teli hónap lett számunkra! Nem volt nehéz észrevenni az apró örömöket, szinte áramlottak felénk! Kinyitottuk a szemünket, lelkünket, megláttuk a csodákat!

 

Egész hónapban figyeltük az ébredező természetet. Felfigyeltünk madárhangokra, virágzó fákra, nyíló virágokra, a kedvező időjárásra, melengető napsugárra.

 

A fiúk megünnepelték a lányokat nőnapon. Köszönet nekik!

 

Az osztályban a Boldogságóra faliújságra elkészítettük az „Örömteli pillanatok fájá”-t. Kis papír pillangókra örökíthették meg a gyerekek a hónap legszebb emlékeit.

 

Március 15-e hőseire emlékeztünk. A 8. osztályosok egy megható műsorral ajándékozták meg az iskola tanulóit és pedagógusait. Az osztályunkban az olvasókönyvünk segítségével elevenítettük fel az eseményeket. Verset mondtunk. Kolléganőmmel Petőfi Sándor portrét készítettek a gyerekek. Büszkén mutatták meg alkotásaikat.

 

A Víz Világnapjáról sem feledkeztünk el!

 

Osztályunk egy kisebb csoportja szerepelt az iskola hagyományos Kulturális bemutatóján. Csodáltam őket a próbákon nyújtott hozzáállásukért, kitartásukért. Élvezték a szereplést, örültek a sikernek.

 

A gyerekek a hónap során fotót küldhettek magukról, egy otthon, a természetben vagy például a nagymamánál töltött örömteli pillanatukról. Az elküldött képeket megmutathatták társaiknak, mesélhettek az élményükről.

 

A hónap legmozgalmasabb napja a Boldogság Világnapján volt. Nagyon örültem, hogy nemcsak az osztályommal ünnepeltünk, hanem az egész iskola csatlakozott hozzánk. Nagyon köszönöm kollégáimnak, és az iskola minden tanulójának, hogy felhívásomra részt vettek a programban. Ezen a napon a piros ruházat a szeretetet, boldogságot jelképezte. Az iskola aulájában álló faliújság is a Boldogság Világnapját hirdette. Kis szíveket, mandalákat színeztek a gyerekek és a kollégáim, azokat szív alakzatba rendeztük. Erre a napra jelképnek a Boldogság-repülőt választottuk. Színes repülőket hajtogattunk, rajzokat, üzeneteket írtunk rájuk. Az udvaron tartottuk a Boldogság-találkozót. Szárnyaltunk a repülőinkkel. Majd egyszerre repítettük el a magasba az örömöt hozó repcsiket. Videó is készült, köszönet érte Péter bácsinak.

Aki még nem látta, nézze meg! https://youtu.be/6fi4MGqYMU4

 

Osztályunkkal ezen a napon is tartottunk Boldogságórát. A hónap feladatai közül választottunk: „A jelenlét közösen” gyakorlatot, „Barátság-játékokat” játszottunk.

 

A sok program, készülés, ünneplés mellett olyan hirtelen jött el a tavaszi szünet, hogy a nyuszikáról majdnem elfeledkeztünk. :) Szerencsére a Téli tücsök meséinek szereplői még mindig velünk voltak, így a legkisebb ugrifüles is. A kedves történetek mindig mosolyt varázsoltak az arcunkra.

Kapcsolódó galéria

Boldogság órák - Március 2024

Pályázatok

Petőfi200
Okosan a pénzzel
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Örökös ökoiskola
Boldog Iskola
Pénz 7