Boldogság órák - Május 2022

2022. május

A testmozgás gyakorlása

 

   Május hónapban nem volt nehéz megvalósítani a hónap feladatait! A programok kapcsán rengeteg időt töltöttünk a szabadban, osztálykiránduláson voltunk, gyermeknapon vettünk részt, közben sportoltunk, sokat játszottunk, vetélkedtünk, táncoltunk. Május elején indult az éves kötelező úszásoktatásunk is, így uszodába is jártunk. Júniusban valósítottunk meg néhány elmaradt feladatot.

 

   A hónap ajánlott feladatai közül a gyerekek legjobban a „Különleges ugróiskolák” feladvány tetszett. Megnéztük az ajánlott videókat. Mi is készítettünk egyéni ötlet alapján ugróiskolákat, de kipróbáltuk a videókon látott változatokat is. Rájöttünk, hogy nem is olyan egyszerű ritmusra együtt, azonosan mozogni. Jó érzés volt, ahogy felrajzoltuk az udvaron az ugrópályákat, és elkezdtünk játszani, egyre több kisgyerek csatlakozott hozzánk.

Egyik nap délelőttjén egy jóhangulatú sport-Boldogságórát rendeztünk az iskola tornaszobájában. Megismerkedtünk a hónap meséjével. Ahhoz kapcsolódóan sorversenyt, erőpróbákat tartottunk. A gyerekek a feladatokon keresztül kipróbálhatták erejüket, gyorsaságukat, ügyességüket. A törpék gyűjtötték az óriásoknak az élelmet, amik most sportszerek voltak. Az óriások elhordták, elgörgették a sziklákat, azokat medicinlabdával játszottuk el.

Hónap végén arra kértem a gyerekeket, hogy írjanak nekem levelet. Számoljanak be májusi legkedvesebb élményeikről. Nagyon kedves írások, üzenetek érkeztek. A levelek egyértelműen bizonyították, hogy élménydús, tartalmas, örömteli programokban volt részünk.

További szavak helyett beszéljenek a mellékelt képmontázsaink!

Pályázatok

A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Okosan a pénzzel
Petőfi200
Boldog Iskola
Pénz 7
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Örökös ökoiskola
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola