Boldogság órák - Január 2023

Boldogság órák - Január 2023

JANUÁR

A célok kitűzése és elérése

 

A hónap témáját feldolgozva igyekeztem, hogy felhívjam a gyerekek figyelmét a célkitűzések, a célok elérésének fontosságára. Ötleteket gyűjtöttünk, hogyan dolgozzák ki a célhoz vezető út tervét, valamint hogyan motiválják magukat a megvalósítás során.

Boldogságórákon a gyerekek kedvence lett a hónap dala, amelyet többször is meghallgattunk és eljátszottunk. „Van nekem egy álmom…” Elmondhatták, hogy milyen megvalósításra váró álmaik, céljaik vannak. A dalban azt hallhattuk: „ha magas hegyeket kell meg másznom érte…” Ezért nálunk a célt és a hozzá vezető utat egy magas hegy szimbolizálta. Megrajzoltuk a Cél-hegyet, és azt, hogy hogyan érünk fel a csúcsára, leküzdve minden akadályt. Közben összegyűjtöttük azokat a fogalmakat is, amelyek segíthetnek bennünket, erőt adnak a küzdéshez.

Minden kisgyerek álmodott magának egy szuper képességekkel bíró hőst. Le is rajzoltuk őket. Bemutathatták egymásnak, elmesélhették, hogyan segíti őket a hősük a céljaik megvalósulásában.

Kitaláltuk, hogy különböző versenyeket indítunk az osztályban: szkander, célbadobás-, olvasás-, rajzversenyt.

Megvalósítottuk az „Osztály-célkártyák” feladatot is. Maci-osztály lévén nálunk macik hozták el a legfontosabb üzeneteket a gyerekeknek. Ösztönözve őket a helyes viselkedésre, szorgalmas tanulásra, jócselekedetre, figyelmességre, együttműködésre, bátorítva, biztatva őket a feladataik megvalósítására, segítve önbizalmuk növelését.

Feldolgoztuk a „Leghasznosabb dolog” című mesét. Tetszett a gyerekeknek az interaktív mesefeldolgozás. Szívesen játszották el az egyes jeleneteket. A mi mesénk egy boldog, táncos mulatsággal ért véget. Lerajzoltuk a főszereplőket útjukon.

 

Pályázatok

Boldog Iskola
Okosan a pénzzel
Petőfi200
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pénz 7
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Örökös ökoiskola