Boldogság órák - Február 2023

Boldogság órák - Február 2023

Beszámoló

Megküzdés- 2023. február

Januárban elkészített hőseink, amelyek segítettek minket céljaink elérésében, ebben a hónapban is velünk maradtak. Bábokat készítettünk belőlük. Támogattak bennünket további céljaink elérésében, kitartásra ösztönöztek minket. Egyik fő célunk volt, hogy az iskolai jubileumi gálánkra a műsorszámunkat sok szorgalommal, nagy akarattal megtanuljuk, és az előadáson eredményesen szerepeljünk majd.

A farsangi bálunkon is folytatódott a „Hősparádé”. A vidám napon sok kisgyerek az általa kedvelt hős jelmezébe bújhatott.

A hónap fő témájának „A Biztonság szigeté”-t választottam. Ráhangolódásként gyönyörű tájakat, szigeteket, tengereket bemutató videókat vetítettem le a gyerekeknek, ezek segítettek odautaznunk képzeletbeli hajónkkal. Relaxációs gyakorlat keretében kikötöttünk, megpihentünk, nyugalmat leltünk ezeken a szigeteken. Ezt követően megfestettük a képzeletünk alkotta tájat, szigetet. Meghajtogattuk a „Megküzdés hajóját”. Kidíszítettük kis boldogság-jelképekkel. Eljátszottunk a gondolattal, ki milyen szerepet vállalna a hajón, hogyan segítené, hogy a vízijárművünk elérje célját, kikössön a Biztonság szigetén.

Hónap végén megvalósítottuk a „Hóvirágmező” feladatot. Elszavaltuk Donászy Magda: Hóvirág című versét. Rajzórán megfestettük a reményt hozó kis hóvirágainkat.

Pályázatok

Petőfi200
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Pénz 7
Boldog Iskola
Okosan a pénzzel
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Örökös ökoiskola
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.