Boldogság órák - December 2023

Boldogság órák - December 2023

December – Jó cselekedetek

Beszámoló

 

A mi decemberi hónapunkat egy igazi Karácsonyváró szeretet-dobozhoz hasonlítanám! Volt benne minden, amit szeret egy kisgyermek a karácsonyra várva: meglepetések, Mikulásvárás, ünnepi dallamok, angyalkák, hó, karácsonyi készülődés, ajándékozás…

És mi volt még a karácsonyváró dobozunkban?…

- December első napján színeztünk, készítettünk egy adventi órát. A mutatója minden nap lépett egyet, jelezve a karácsony közeledését.

- Az osztály minden tanulója választott párokban egy kis karácsonyi verset. Együtt tanulgatták, készültek az osztály karácsonyi versmondóversenyre. A legeredményesebb szavalókat pedig továbbjuttattuk az iskolai versenyünkre. Nagyon büszkék voltunk rájuk!

- Adventi meglepetés is várta a gyerekeket. Mindennap húztunk egy névkártyát. Akinek a neve szerepelt rajta, kivehette a kis ajándékát az adventi ajándékcsomagocskából.

- Nincs december Mikulás nélkül! Sokat énekeltünk, barkácsoltunk a Mikulásra várva. Kedves élmény volt az iskolai Mikulás műsor is!

- Elolvastuk az „Angyal a cipősdobozban” című mesét. Minden tanulóm megrajzolta a képzeletbeli angyalkáját. Majd mindenki elrepítette csodatévő útjára…Vagyis készített egy rajzot, megrajzolta az angyalkája hol jár, és kinek siet a segítségére. Az adventi Boldogságórás faliújságunkra ezek a kis rajzok kerültek.

- Leesett az első hó! Kevés volt, lucskos volt, de mi annyira vártuk már, hogy nem akadályozott meg bennünket abban, hogy ne élvezzük ki! Mini hóembereket is építettünk.

- Elkészültek a „Jobb Veled a Világ” képeslapok is. Bárkinek kívánhattak boldog karácsonyt a gyerekek! Legtöbben a családjuknak üzentek rajta.

- A végére hagytam a hónap legmeghatározóbb élményét. Szereplői, részesei lehettünk egy nagyon szép iskolai karácsonyi műsornak. Szívesen vállaltak szerepet benne a gyerekek, és nagy lelkesedéssel fogtak hozzá a műsorszám tanulásához is. Szívüket beleadták a próbákba és a műsorba is a sikeres szereplésért.

   Sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak mire eljött a várva várt téli szünet!

Kapcsolódó galéria

Boldogság órák - December 2023

Pályázatok

Petőfi200
Boldog Iskola
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Örökös ökoiskola
A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Pénz 7
Okosan a pénzzel