Boldog Iskola

A Jobb Veled a Világ Alapítvány pályázatára jelentkezve, intézményünk a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan elnyerte a Boldog Iskola kitüntető címet.  

A cím elnyerésével csatlakoztunk a Boldogságóra programhoz, amelynek célja és küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve ötleteket és módszertani segítséget (személyiségfejlesztő és boldogságszint-növelő technikák alkalmazásával) adjon az általános iskolás korosztály számára a boldogságra való képesség fejlesztéséhez. A pozitív megerősítés kihat önismeretük egészséges fejlődésére, teljesítményükre, eredményeikre és kapcsolataikra. A programba való csatlakozás által az osztályközösségek különböző megküzdési stratégiákat sajátítanak el, melyeket különböző problémás helyzetekben tudnak alkalmazni.

Iskolánk 2019. szeptember 18-án Budapesten a Kongresszusi Központban egy címátadó ünnepség keretében veszi át a címet igazoló oklevelet, valamint különféle szakmai előadások keretében megismerheti a Boldogságóra program 2019/2020-as tanévre vonatkozó terveit.  

A Boldog Iskola cím elnyerését egy dalos, zenés flashmob keretében ünnepeljük meg 2019. szeptember 20-án, pénteken 8.45 órás kezdéssel iskolánk udvarán.

Intézményünk a pályázati feltételeknek megfelelően a 2019/2020-as tanévben kezdetben két tanulócsoportot von be a programba, mely csoportok havonta egy boldogságóra megtartásával dolgozzák fel a megadott témaköröket. A teljes Boldogságóra program 10 hónapon keresztül 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit és segítik hozzá a gyermekeket a pozitív életszemlélet kialakításához.  

Az egyes témakörök sorrendben:Képtalálat a következőre: „boldog iskola”

 1.    Boldogságfokozó hála

 2.    Optimizmus gyakorlása

 3.    Kapcsolatok ápolása

 4.    Boldogító jócselekedetek

 5.    Célok kitűzése és elérése

 6.    Megküzdési stratégiák

 7.    Apró örömök élvezete

 8.    Megbocsátás

 9.    Testmozgás

10.   Fenntartható boldogság

 

Vállaljuk, hogy éves beszámolót készítünk az elvégzett feladatokról, amit fotókkal is igazolunk.  A tízhónapos program tematikájának megfelelő ütemezését, a felelősök és határidők meghatározásával az intézmény munkaterve tartalmazza.

A Boldog Iskola cím egy tanévre szól, amely minden évben megújítható. A címmel rendelkező intézmény tagja lesz a Boldog Iskolák hálózatának, amelynek előnye, hogy részükre az alapítvány szakmai programokat szervez.

Bízunk abban, hogy a megtisztelő cím elnyerésével még vonzóbbá tehetjük iskolánkat a szülők és gyermekek számára.

Tulman Géza sk.

tagintézmény-vezető

Pályázatok

A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Boldog Iskola
Pénz 7
Petőfi200
Örökös ökoiskola
Okosan a pénzzel