Állatok Világnapja 2023

Állatok Világnapja 2023

Állatok világnapja program

Október 4-én ünnepeltük az Állatok világnapját iskolánkban. Délelőtt az iskola udvarán felvonultak a gyerekek vidám jelmezekben, fejdíszekben, állatmintás ruhában, majd dalfűzérbe szőtt énekekkel köszöntötték e jeles napot. Vidám zenére megkezdődött a közös torna, tánc. A mozgás egyre fokozódott az ügyességi pálya teljesítésével. Akik a felhívással élve kerékpárt, rollert, görkorcsolyát hoztak, azok az udvaron aktivizálták magukat, a többiek pedig a tornateremben utánozhatták a különböző állatmozgásokat.

Idén megrendezésre került a plüss állat szépségverseny. Gyerekek szeretettel hozták el és mutatták be kedvenceiket. Iskolánk galériája újból megtelt szebbnél szebb alkotásokkal, teret adva a többi kedves állatnak, amit diákjaink nagy lelkesedéssel rajzoltak, színeztek, festettek.

Legnagyobb meglepetést a Hűséges Eb Kutyabarát Egyesület okozta a gyerekek számára, amikor a gazdik és kutyáik bemutatót tartottak számukra. Boldogsággal töltötte el őket az állatok közelsége, simogatása, a gazdikkal való beszélgetés. Így a világnap egyik fő üzenete: a felelős állattartás hirdetése is nyitott fülekre talált.

Szervezők nagy örömére az adományozás és a támogatás is sikeresen zárult. Az állateledelek egy részét a Hűséges Eb Kutyabarát Egyesület a másik részét pedig az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület kapta meg. Nagy örömmel vette át a játékokat és az állatos könyveket a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthona nagykanizsai intézményének vezetője. A szervezetek ezúton is köszönik az adományokat, felajánlásokat.

Kapcsolódó galéria

Állatok Világnapja 2023

Pályázatok

A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye
Boldog Iskola
Petőfi200
Határtalanul! - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Okosan a pénzzel
Pénz 7
Örökös ökoiskola